Porušujete ústavu! Muž se v Kauflandu bránil povinému nošení roušky
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Strážníci litvínovské městské policie pravidelně při svých pochůzkách kontrolují v obchodech, zda všichni přítomní mají zakryté dýchací cesty. V nákupních centrech zpravidla problém není, protože tam dodržování tohoto nařízení kontroluje ostraha. Pokud mají se zákazníkem problém, ví ostraha, že se má okamžitě obrátit na městskou policii, většinou ale zákazníky bez ochrany obličeje postačí vykázat.

Zákazníka, který nereagoval ani na výzvy ostrahy, řešili strážníci v Kauflandu. Nejprve tvrdil, že patří mezi výjimky, které ze zdravotních důvodů nemusí mít zakryté dýchací cesty. Prokázat se ale nebyl schopen, strážníkům nakonec ukázal jen pozvánku k lékaři. Uvedl také, že opatření není zákon. Strážníci mu vysvětlili, jak je to s dodržováním opatření. Nakonec muž uvedl, že vyžadování zakrytí dýchacích cest je porušení ústavy. I to mu hlídka vyvrátila. Muž nechtěl přijmout ani to, že se dopustil přestupku. Proto mu strážníci sdělili, že celou věc oznámí krajské hygienické stanici.

Více lidé nicméně nedodržuje nařízení v menších prodejnách, zvláště ve večerkách. Takto strážníci museli upozornit muže například v Janově ve večerce v nákupním centru Krušnohor. Muž si prý roušku zapomněl doma. Na opakované porušování nařízení ve večerce v Luční ulici upozornili strážníky někteří obyvatelé. Když byli strážníci na místě, zrovna nikdo z nakupujících v obchodě nebyl, strážníci tak poučili alespoň prodávajícího, že musí po nakupujících vyžadovat zakrytí dýchacích cest.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru