Školy v Litvínově získají peníze na nákup pomůcek pro online výuku
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Koronavirová epidemie značně zasáhla školství. Zákonodárci reagovali vydáním novely školského zákona. Ta říká, že školy musejí být schopny žákům poskytnout distanční výuku. K tomu je nicméně nutné školy dovybavit odpovídající technikou.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy tedy poskytne školám mimořádné finanční prostředky na pořízení učebních pomůcek potřebných k realizaci online výuky. Litvínovské základní školy projevily zájem zvláště o notebooky, tablety, výukový software a příslušenství k přenosnému digitálnímu zařízení. Každá škola bude povinna prostřednictvím mimořádného sběru dat Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy informovat do 28. února příštího roku o způsobu využití finančních prostředků.

"Pět litvínovských základních škol zřizovaných městem získá pomůcky za více než tři miliony korun. Školy již předaly odboru sociálních věcí a školství své požadavky na vybavení pro online výuku. Rada města předložené záměry pořídit si technické vybavení pro distanční výuku ve výši poskytnutých finančních prostředků jednotlivým školám schválila," uvedla mluvčí města Jitka Pavlíková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru