Boj s vedrem a prachem: Na ulice padají desítky tisíc litrů vody z kropicích vozů
Kropicí vozy v Mostě a Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov, Most - Naplnily se předpovědi meteorologů a velmi vysoké teploty zasáhly Českou republiku. Na Mostecku se zároveň zvyšuje prašnost. Do ulic vyjely kropicí vozy, které mají situaci alespoň trochu zmírnit.

Kropení silnic a chodníků může lokálně omezit prašnost v suchém prostředí, navíc vzduch příjemně osvěží. Aspoň na chvíli. Abyste měli představu, kolik vody je zapotřebí: Například litvínovské technické služby při současném počasí denně použijí asi padesát metrů krychlových vody, tedy padesát tisíc litrů. To je množství, které by dokázalo naplnit asi deset kulatých zahradních bazénů. "Vodu bereme z potoka," poznamenává Marcela Pašková, jednatelka Technických služeb Litvínov.

S příchodem velmi teplého počasí vydali meteorologové několik výstrah: Před velmi vysokými teplotami, nebezpečím požárů a také před velmi silnými bouřkami. Vydané výstrahy jsou platné od dnešních 11 hodin do odvolání.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru