Dopravní podnik má málo řidičů, vychovává si vlastní ve své autoškole. A láká na automat
Foto: DPmML
Most

Mostecko - Většina dopravců nejen v regionu hlásí nedostatek řidičů, stejná situace je i v Dopravním podniku měst Mostu a Litvínova.

„S tímto problémem se potýkáme dlouhodobě, snažíme se proto vychovávat vlastní řidiče ve vlastní autoškole,“ řekl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský. Jak doplnil, zájemcům umožní dopravní podnik získat řidičské oprávnění skupiny D a profesní průkaz a po dohodě i uhradí vzniklé náklady.

Dopravní podnik disponuje jedním cvičným autobusem, jeho vytíženost je však veliká. „Proto jsme se rozhodli, že pro potřeby autoškoly upravíme ještě druhý vůz, který už můžete potkat při cvičných jízdách,“ vysvětlil Dunovský. „Jde o městský autobus Citelis, který nemá manuální řazení, ale je vybavený automatickou převodovkou. Adepti řidičského řemesla se tak naučí jezdit s automatickou převodovkou, kterou je vybavena většina vozidel v našem vozovém parku,“ dodal Dunovský.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru