Bělušice, Most - Ředitel Věznice Bělušice plk. Mgr. Roman Mišák v předvánočním čase předal Dětskému domovu a Kojeneckému ústavu v Mostě celkem 130 kusů plyšových hraček. Vyrobili je odsouzení.

Vedení obou institucí velice ocenilo kvalitu a rozmanitost plyšáků, které mají víceúčelové použití. "Odsouzení je vyrobili v rámci programu zacházení při speciálně výchovné aktivitě pod vedením odborných zaměstnanců během necelých dvou měsíců. Do aktivity výtvarné techniky se zapojili pracovně nezařazení odsouzení. Tato činnost viditelně přispěla ke změně streotypu v chování vězňů, změně každodenních rituálů, nálady a pocitu, že dělají něco užitečného," uvedla mluvčí věznice Danuše Vránová.

Výroba vznikla díky sponzorským darům od firmy Kösso Moravská Třebová, která darovala látky, a společnosti Fibertex Svitavy, která předala vycpávkovinu do slonů, medvídků, soviček, oveček, motýlů atd.

"Díky této spolupráci se nejednalo o poslední předání výrobků, práce budou nadále pokračovat. Probíhá jednání se záchranou službou Ústeckého kraje, kde by tyto výrobky sloužily jako kontaktní hračka při krizové situaci," sdělila mluvčí Věznice Bělušice.

(DVr)

2911detskydomov3

2911detskydomov2

2911detskydomov1

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru