V Obrnicích rozšířili působnost vyhlášky o zákazu požívání alkoholu
Obecní úřad Obrnice.
Most

Obrnice - Obrničtí zastupitelé na únorovém jednání zrušili obecně závaznou vyhlášku o zákazu požívání alkoholických nápojů na vybraných veřejných prostranstvích z roku 2010 a schválili vydání nové. Začne platit už začátkem března. Dokument zahrnuje další lokalitu, v níž je zapovězeno požívání alkoholu, a to prostor u garáží v místní části Chanov.

„Důvodem rozšíření působnosti vyhlášky jsou stížnosti obyvatel na nevhodné a hlučné chování zákazníků nového obchodu potravinami v Chanově. Na ulici před obchodem popíjejí právě alkoholické nápoje a hlasitě se baví,“ vysvětlil starosta Obrnic Stanislav Zaspal.

Cílem vydání protialkoholové vyhlášky je podle něj ochrana veřejného pořádku, dobrých mravů, bezpečnosti v obci a také zamezení nežádoucího vlivu na děti a mladistvé.

Veřejných prostor, v nichž vyhláška zakazuje požívání alkoholických nápojů, je více než deset. V Obrnicích jsou to například prostranství okolo základní a mateřské školy a budovy Integrovaného centra volnočasových aktivit, dětská hřiště, pískoviště a další místa sloužící k volnočasovým činnostem dětí a mládeže přístupná každému bez omezení, zastávky hromadné dopravy a prostor v okruhu pěti metrů od nich nebo Mírová a Nádražní ulice včetně chodníků. V místní části České Zlatníky pak prostory kolem kostela sv. Jiří, kapličky Nejsvětější trojice či podchod pod silnicí I/13. V Chanově již zmíněné prostranství u garáží.

Zastupitelé budou dodržování vyhlášky kontrolovat. Za její porušení hrozí peněžitá pokuta, kterou hříšníkovi může udělit strážník městské policie. (fou)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru