Na magistrátu můžete podepsat petici. Požaduje peníze z emisních povolenek zpátky do regionů
Magistrát města Mostu. Ilustrační foto
Most

Most - Peníze z emisních povolenek zpátky do regionů, to požaduje petice, kterou mohou lidé podepsat i na mosteckém magistrátu. Petiční místo bylo zřízeno ve vstupní hale úřadu.

Petice požaduje, aby peníze z emisních povolenek byly použity na financování strukturálních změn v Ústeckém a Karlovarském kraji. Emisní povolenky musí nakupovat většina elektráren a průmyslových podniků. K nejvyššímu nákupu, a tím i odlivu finančních prostředků dochází v okresech, kde se koncentruje těžba a zpracování hnědého uhlí. Peníze končí ve státním rozpočtu, aniž by byly zpětně investovány do postižených regionů, odkud pocházejí. A to chtějí petenti změnit.

Iniciátory petice jsou poslanci a senátoři zvolení za Ústecký a Karlovarský kraj, v petičním výboru jsou senátor Balatka, senátor Rabas a senátorka Dernerová.

(sed)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru