Nové pláže, vstupy do vody. Z patnácti ekomiliard může být vylepšeno využívání Matyldy
Rekreační areál Matylda v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - V květnu bude meziresortní komise schvalovat projekt revitalizace břehové linie mosteckého jezera Matylda. Aby mohla být stavba schválena a financována z takzvaných 15 ekomiliard (tedy peněz vyčleněných vládou k odstraňování starých ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji), je nutné ji nejprve schválit v zastupitelstvu města včetně závazku převzetí stavby po dokončení do majetku města. Radní proto zastupitelům doporučili realizaci stavby schválit.

Cílem revitalizace břehové linie Matyldy je zlepšit podmínky pro rekreační využívání jezera. Vystaveny budou nové písčité a oblázkové pláže, nová přístupová mola, upraven vstup do vody a připraveno území pro výstavbu obslužného objektu. Stavební úpravy budou probíhat výhradně v rekreační zóně jezera v délce zhruba 1,6 kilometru. Ve zbývající části bude zachován přírodní charakter bez zásadního vlivu stavební činnosti. Rozpočtové náklady stavby, která bude kompletně financována ze státních prostředků, činí zhruba 43,23 milionu Kč.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru