Obrnice požádají o dotaci na dokončení oprav komunikací a revitalizaci starého hřiště
Foto: Obec Obrnice
Most

Obrnice - Zastupitelé Obrnic rozhodli o podání žádostí o dotace na dvě investiční akce, jejichž cílem je zkvalitnění běžného života i společenských, sportovních a relaxačních aktivit místních obyvatel. Obě žádosti putují na ministerstvo pro místní rozvoj. Příspěvek z programu rozvoje a obnovy venkova obec využije na dokončení oprav komunikací v sídlišti Nová výstavba, příspěvek z programu podpory regenerace brownfieldů pro nepodnikatelské využití pak na revitalizaci starého hřiště.

Třetí etapa ukončí opravy vozovek a chodníků v sídlišti Nová výstavba, zahájené v roce 2017. Vyžádá si 3,22 milionu korun, z toho dotace činí 2,25 milionu korun. Zbylou částku obec vyčlení ze svého rozpočtu. „Závěrečné práce představují komplexní opravu živičných povrchů v horní části sídliště a obměnu povrchu přilehlé části parkoviště. Podaří se nám tak dát komunikace v sídlišti do pořádku ještě v tomto roce. Celkové náklady všech tří etap dosáhnou 7,27 milionu korun, příspěvek státu pokryje 57 procent této částky,“ upřesnil obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Revitalizace starého fotbalového hřiště, kde obec v současné době pořádá kulturní, sportovní a společenské akce, zahrnuje vedle úprav travnaté plochy také rekonstrukci zdevastovaných objektů šaten a sociálního zázemí. Investice je odhadnuta na 5,5 milionu korun, dotace může pokrýt až 70 procent nákladů. Převážnou plochu hřiště získala obec před čtyřmi lety od státu za 1,14 milionu korun.

„Hřiště je předurčeno k pořádání sportovních a společenských akcí svoji polohou. Každoročně zde pro obyvatele organizujeme volnočasové aktivity, některé z nich už mají svou tradici. Patří mezi ně například Obrnické slavnosti nebo závody hasičských družstev. Chybí nám zde ale trvalé sociální zázemí a také společenská místnost. Kromě návštěvníků zmíněných akcí by je mohli využívat i členové místního mysliveckého spolku,“ doplnil starosta. (fou)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru