MS v hokeji: Češi jsou na dobré cestě. Dostane brankář Francouz příležitost už brzy?
Ilustrační foto
Most

Bratislava - Po třech zápasech na světovém šampionátu na Slovensku je český tým na dobré cestě zajistit si postup do čtvrtfinále play off.

Se skvělými fanoušky v zádech zdolal obhájce titulu Švédy (5:2) v utkání, které bylo ozdobou mistrovství a po výkonu, který bylo těžké opakovat. Pak si jednoznačně poradil s Nory (7:2) a následně nestačil na ruskou mašinu (0:3) v zápase, který byl malým varováním.

Už pro další duel by mohl mít tým k dispozici nové hráče, útočníka Radka Faksu, který laboruje se zraněním, a brankáře Pavla Francouze, jednoho z hlavních strůjců litvínovského mistrovského titulu v roce 2015. Ten už je na soupisce a dá se očekávat, že brzy dostane příležitost. Pak by šlo o kuriozitu v podobě nasazení do hry třetího gólmana ve čtvrtém utkání, přičemž nepřišla ani zranění ani ztráty formy.

Pavlu Francouzovi jeho bývalý kouč a současný trenér brankářů národního týmu Zdeněk Orct věří. Gólman Colorada, který v této sezóně debutoval v NHL, má přes silnou konkurenci Hrubce a zejména Bartošáka určitě šanci stát se i jedničkou týmu pro klíčový duel. A tím bude ve čtvrtek 23. května čtvrtfinále. K tomu, aby se do něj Říhovi svěřenci kvalifikovali je ale potřeba ještě pár bodů získat.

Druhý bývalý litvínovský hráč, forvard Robin Hanzl, měl smůlu. Na soupisku se nevešel a výpravu po povolání Gulaše už opustil.

Po nezvyklé třídenní pauze se Češi střetnou ve čtvrtek s Lotyšskem (20:15), v pátek s Itálií (20:15), v neděli s Rakouskem (16:15) a program ve skupině zakončí v úterý 21. května proti Švýcarsku (12:15).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru