V Mostě bude dál působit pracovní skupina za účelem budoucnosti sídliště Chanov
Sídliště Chanov a primátor Mostu Jan Paparega.
Most

Most - V Mostě se již potřetí sešla pracovní skupina zřízená primátorem města Janem Paparegou, aby se její členové opětovně zabývali budoucností sídliště Chanov. Pracovní skupina se zabývala možností transformace sídliště Chanov na formu tzv. „modulového bydlení“. V březnu letošního roku se členové pracovní skupiny zúčastnili návštěvy města Vsetín, kde zmiňovaná forma bydlení funguje již přes 12 let. Získali tam nejen cenné informace, ale byly jim předány také zkušenosti s tímto typem bydlení a zodpovězeny otázky týkající se správy a údržby.

V návaznosti na tyto informace se pak členové pracovní skupiny, vyjma zástupců Pirátů a Zelených, shodli, že modulové bydlení je směrem, kterým by se mělo sídliště Chanov ubírat. V letošním roce bude probíhat projekční příprava tak, aby se první forma tohoto bydlení pro občany Chanova zrealizovala v první polovině příštího roku.

Další otázkou, která byla při jednání pracovní skupiny diskutována, byl návrh pravidel pro výkup bytů, která připravila společnost Mostecká bytová, a.s. ve spolupráci s vedením města. K těmto pravidlům, která mají vymezit obecný rámec pro výkup bytů v Mostě, pro který město Most v letošním rozpočtu vyčlenilo částku 5 milionů korun, proběhla diskuze s tím, že pravidla budou upravena dle předložených podnětů a opětovně projednána pracovní skupinou. Pravidla samotná pak projedná Rada města Mostu na svém následujícím zasedání v červnu. „Jde o pilotní projekt, kdy pro příští rok počítáme s posílením finančních prostředků pro samotný výkup bytů. Zároveň budeme hledat další zdroje pro výkup bytových jednotek z evropských dotací a národních zdrojů“, uvedl primátor města Mostu Jan Paparega.

Závěrem primátor města navrhl, aby zřízená pracovní skupina pracovala s požehnáním zastupitelstva města i nadále a zabývala se právě problematikou sociálně nepřizpůsobivých obyvatel v Mostě. Skupina by měla definovat nástroje, prostřednictvím kterých se bude pracovat na zlepšení kvality života obyvatel Mostu. Zároveň pak skupina bude definovat návrhy, které budou přenášeny dále na naše poslance a příslušná ministerstva ČR.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru