Nebezpečná křižovatka má být přehlednější! Podívejte, jaká opatření tu chystají
Křižovatka poblíž Tesca v Žatci má být v příštích měsících bezpečnější. Foto: e-lounsko.cz
Most

Žatec - Bezpečnějšího průjezdu a odbočování na nebezpečné křižovatce nedaleko supermarketu Tesco v Žatci se dočkají řidiči v nejbližších měsících. Některé změny chystá samotné město Žatec, další zajistí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) po opakovaných jednáních, která vyvolali zástupci města. Jde o křižovatku na rušné silnici č. 27 z Mostu přes Žatec a Jesenici do Plzně.

Město Žatec zajistí osvětlení křižovatky, která je při snížené viditelností špatně přehledná. Zároveň město nechá opravit výtluky v Husově ulici před nájezdem do křižovatky.

Nejvýznamnější změnu zajistí ŘSD jako správce komunikace číslo 27 Plzeň – Most. Novinka bude spočívat ve změně vodorovného a svislého dopravního značení na hlavní silnici v okolí křižovatky.

„Při jízdě do kopce ve směru od Mostu na Plzeň se jede ke křižovatce ve dvou pruzích, z nichž ten vlevo je průběžný. Nově bude průběžný pruh vpravo, což je přirozenější, navíc sbíhání do pruhů před křižovatkou zdůrazní balisety (zelenobílé dopravní sloupky),“ popsal hlavní změnu vedoucí Odboru dopravně správních agend žatecké radnice Jiří Dobruský. V obou směrech bude snížená rychlost na 70 km/h.

Výsledkem dopravní změny bude především bezpečnější odbočování vlevo, tedy do města, při jízdě ve směru od Mostu na Plzeň. Vozidla se ze dvou pruhů nejprve sjedou do jednoho a zmírní rychlost. Poté se silnice díky vodorovnému značení rozšíří, takže auta vlevo budou mít víc prostoru na případné zastavení před odbočením, vozidla vpravo zase budou mít více místa na jejich objíždění.

„Měnit se budou i dopravní značky. Ty, které vadí při výhledu řidičům při výjezdu z města, se mohou posunout, snížit nebo zvýšit tak, aby už nepřekážely,“ doplnil výčet změn Jiří Dobruský.

Všechny zmíněné změny jsou výsledkem opakovaných jednání zástupců města s ŘSD. Kdy k plánovaným dopravním změnám dojde, zatím není jasné, protože vše provází nezbytné administrativní úkony včetně schvalování projektu ze strany Policie ČR či Ústeckého kraje. Se změnami, jejichž cílem je zvýšení bezpečnosti, všechny dotčené úřady souhlasí.

Z dlouhodobého hlediska město Žatec dál trvá na tom, že nejbezpečnější by byla přestavba křižovatky na kruhový objezd.

Nehoda s tragickými následky se na téhle křižovatce stala v prosinci loňského roku. Mladá žena tady nepřežila srážku s autobusem (psali jsme zde: Tragická havárie na kraji Žatce: Řidička nepřežila srážku s autobusem)

(KAS)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru