Otevře se od zítra silniční most do Rudolic? Rozhodne stavební úřad
Silniční most do Rudolic. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Po více než roce od zahájení demolice a opětovné výstavby se blíží otevření mostu do Rudolic, které se klene přes železniční koridor a řeku Bílinu.

Pokud vše dopadne dobře, mohl by se most otevřít už tento týden. "Odbor stavební úřad svolal kolaudační řízení na 5. září 2019," uvedl primátor Mostu Jan Paparega.

Jestliže úředníci provoz na mostě schválí, bude stačit odstranit jen značky zakazující vjezd, jinak je vše na návrat automobilů připravené, ověřila dnes redakce přímo na místě. Vedle mostu je stále postavena provizorní lávka, na kterou mohou pěší a cyklisté. Motoristé musí jezdit objížďkou kolem děkanského kostela.

Podle dřívějších informací města Mostu přijde stavební činnost na více než 70 milionů korun. Městu se ale podařilo na tuto stavbu získat dotaci od Státního fondu dopravní infrastruktury, takže z městské pokladny vynaloží zhruba 6,7 milionu korun, zbytek uhradí stát.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru