Na střeše nemocnice vznikla relaxační terasa pro pacienty i jejich návštěvy
Nová terasa. Foto: město Litvínov
Most

Litvínov - Krušnohorská poliklinika Litvínov (KPL) ukázala, jak vypadá po rekonstrukci plochá střecha nad částí budovy Podkrušnohorské nemocnice následné péče. Vznikla tam relaxační terasa.

„Terasa je určena klientům Podkrušnohorské nemocnice následné péče nejen k relaxaci, ale i ke společenskému a sociálnímu kontaktu s okolím. Odhadujeme, že je dostatečně prostorná nejen pro rehabilitaci, pobyt na čerstvém vzduchu, ale i pro společenské vyžití a přijímání návštěv. Celý prostor nově vzniklého zázemí je, především z bezpečnostních důvodů, bezbariérový a nekuřácký a v provozu by měl být celoročně. Momentálně je u nás 60 klientů a věřím, že většina z nich, v závislosti na jejich kondici, nové prostory bude využívat,“ říká k úpravám na ploché střeše jednatelka KPL Hana Sošková.

Terasa je částečně zastřešená, kompletně osvětlená, k dispozici jsou zahradní kovové sestavy se třiceti místy k sezení, nechybí okrasná zeleň včetně zatravněné plochy. Pro rozptýlení je zde i společenská hra kuželky. „Cílem celého projektu je zvýšení komfortu klientů Podkrušnohorské nemocnice následné péče a zajištění již tak vysokého standardu nabízených služeb,“ dodává Hana Sošková.

Realizaci díla zahájil dodavatel vloni 16. října a rekonstrukci dokončil, včetně kolaudace, letos 10. července. Projekt byl zrealizován za přispění města Litvínova, které poskytlo společnosti KPL dotaci ve výši 650 tisíc korun. Celkové náklady projektu dosáhly 1,21 milionu korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru