Na Šibeníku nově roste několik neobvyklých stromů. Chrání je dřevěné ohrady
Parocie perská. Foto: město Most
Most

Most - Minulý týden bylo v parku Šibeník vysazeno několik neobvyklých dřevin. Najdete je u cesty vedoucí od skateparku směrem ke kruhovému objezdu na křižovatce ulic Višňová a Jana Palacha. Informovalo o tom město Most.

V parku Šibeník se objevily dřevěné ohrádky, které mají za úkol ochránit nově vysazené neobvyklé stromy v parku Šibeník. První dřevinou je Parrotia persica (Parocie perská), vícekmenný široce rozložený strom nebo keř původem z nížinných lesů v severním Íránu a Zakavkazku, nápadný zejména podzimním zbarvením listů.

Na dalším místě byla vysazena skupinka tří lip - Tilia Americana, Tilia Europea, Tilia mongolica (lípa americká, lípa obecná a lípa mongolská), které jsou sesazené tak, aby v budoucnu tvořily společný kmen a korunu.

Lípa americká je domácím druhem na východním pobřeží Severní Ameriky, lípa obecná je kříženec dvou evropských lip, malolisté a velkolisté a lípa mongolská je domácím druhem v oblasti Mongolska, východního Ruska a severní Číny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru