Obrnice vybraly firmu, která vybuduje zázemí pro technické služby
Vizualizace areálu. Zdroj: obec Obrnice
Most

Obrnice - Začátkem dubna příštího roku začne v Obrnicích výstavba areálu, který bude sloužit jako zázemí technickým službám. Ve výběrovém řízení na zhotovitele stavebních prací zvítězila společnost ELA-PLAST s nabídkovou cenou 13,048 milionu korun. Obci se podařilo získat na financování akce dotaci ministerstva průmyslu a obchodu z programu regenerace a podnikatelského využití starých průmyslových zón, takzvaných brownfieldů. Příspěvek by měl dosáhnout 9,437 milionu korun, pokryje tak zhruba 85 procent nákladů.

„Začátkem příštího roku vyhlásíme výběrové řízení na provozovatele technických služeb v obci. Harmonogram počítá s předáním stavby v listopadu, poté bude následovat kolaudační řízení. Předpokládáme, že provoz v nových prostorách pro technické služby zahájíme nejpozději k 1. dubnu 2021,“ upřesnil obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Vybudování zázemí pro technické služby předcházela dohoda s firmou Vellerin. Obec od ní odkoupila vhodné pozemky v Nádražní ulici, firmě zase prodala pozemky v lokalitě bývalých zahrádek. Kupní i prodejní cena činila 630 tisíc korun. „Transakce byla oboustranně výhodná. Část získaných pozemků jsme vyčlenili právě pro sídlo technických služeb, společnost Vellerin zase hledala vhodné území pro výstavbu technického zázemí pro svůj park nákladních vozů,“ vysvětlil starosta s tím, že transakce si vyžádala změnu územního plánu obce. Veškeré administrativní úkony trvaly tři roky.

V revitalizaci Nádražní ulice chce obec pokračovat. „Zdejší stavby jsou totiž zdevastované a staly se vyhledávaným místem bezdomovců a sběračů kovů. Jde však o nákladný projekt, budeme proto hledat další možnosti spolufinancování z dotačních programů,“ doplnil Zaspal.

Obec před časem zřídila příspěvkovou organizaci Technické služby Obrnice, zaměřuje se především na úklid, údržbu komunikací a veřejné zeleně či sběr a likvidaci odpadu. Šest stálých zaměstnanců doplňují podle potřeby muži a ženy zařazení do programu veřejně prospěšných prací nebo programu společensky účelná pracovní místa. Přednost dostávají místní, ve většině dlouhodobě nezaměstnaní. (fou)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru