Muž řádil v mosteckých ulicích, vloupal se do dvanácti osobních aut
Zloděj používal síly a rozbíjel okna. Ilustrační foto
Most

Most - Policisté hlídkové služby zadrželi minulý týden muže v ulici Josefa Suka, který se měl dle šetření policistů vloupat do dvanácti osobních aut.

Hlídka na místě prověřovala oznámení o pohybu podezřelé osoby a u jednoho auta přistihla 30letého muže z Plzeňského kraje. Policistům tvrdil, že tam chtěl jen přespat. Podezřelý muž skončil na policii.

"Následným šetřením bylo zjištěno, že muž měl na témže místě v nočních hodinách vniknout do dvou aut, ze kterých odnesl mince a nářadí. Jen o ulici dál měl vniknout do vozu značky Audi, ze kterého vzal kanystry a různé nářadí. Již v říjnu se měl večer v centru města Mostu na parkovišti vloupat do stojícího vozu Škoda Felicia a připravil si k odcizení brusle, autolékárničku a reflexní vesty. Jenže usnul a ráno ho v autě objevil majitel," popisuje jeho řádění mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Ve čtvrtek ve starší zástavbě města Mostu během noci stihl násilím vniknout do osmi automobilů.

Vždy používal síly a rozbíjel okna. V některých vozidlech jen přeházel věci, když hledal co by odcizil, jindy ukradl autorádia či autonavigaci. "Poškození motoristé vyčíslili škodu za více než 34 tisíc korun. Vyšetřovatel muže, který byl již v posledních třech letech za takový čin potrestán, tento týden obvinil z přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Za ně mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody," dodala ve středu dopoledne tisková mluvčí.

Policie podala státním zástupci podnět k vazebnímu stíhání. Soud včera vazbu na obviněného uvalil.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru