Rouška není ostuda! Primátor vyzývá k jejich nošení. Na Mostecku jsme zatím bez potvrzené nákazy
Pirmátor Mostu Jan Paparega. Foto: město Most
Most

Most - Nosit roušku není ostuda. Je to známkou odpovědnosti za zdraví své i ostatních. Vyzývají k tomu političtí lídři i představitelé samospráv. Mostecký primátor Jan Paparega jde lidem příkladem.

„Jen vzájemnou pomocí a odpovědností vůči vážnosti situace, bez ohledu na to, co dělají, nebo spíše nedělají naše vládní špičky, máme šanci to zvládnout!“ vzkazuje primátor Jan Paparega. "V souladu s usnesením Vlády ČR důrazně doporučujeme používání osobních ochranných prostředků (respirátorů, roušek, ústenek, šátků, šál apod.) ka zakrytí úst a nosu na všech nutných cestách mimo domov (obchody, úřady, pošta a další)," zní z Městského úřadu v Litvínově.

Podle posledních informací z Krajské hygienické stanice nebyl na území Mostecka a Litvínovska zatím potvrzen žádný případ nového koronaviru. Na území Ústeckého kraje bylo zaznamenáno 26 onemocnění. Tři lidé se již vyléčili. Možnosti testování budou od čtvrtka 19. března snazší. Před mosteckou nemocnicí vzniklo testovací místo. Přijet tam budou moci lidé i autem.

„Vyšetření budou probíhat od 8.00 do 16.00 hodin. Odhadovaná kapacita je přibližně dvacet pacientů za hodinu. Musíme upozornit, že zdravotníci budou vyšetřovat pouze nemocné odeslané do odběrového místa Krajskou hygienickou stanicí Ústeckého kraje,“ uvedl náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní MUDr. Aleš Chodacki.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru