Nos a pusu si v Mostě chraňte od 15. hodiny povinně! Na všech nutných cestách mimo domov pouze s rouškou či respirátorem
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Město Most nařizuje od středy 18. března 2020 od 15:00 hodin až do odvolání všem občanům zákaz vstupu, pobytu a pohybu osob bez ochranných prostředků dýchacích cest (roušky, respirátory, šátky, šály a obdobné tkaniny) sloužící k zamezení šíření koronaviru COVID-19.

Jedná se o preventivní opatření. V souladu s usnesením Vlády ČR nařizuje používání osobních ochranných prostředků k zakrytí úst a nosu na všech nutných cestách mimo domov (obchody, MHD, úřady, pošta a další).

"Musím říci, že v posledních dnech funguje vlna solidarity, kdy lidé z Mostu ochotně šijí roušky, poskytují si pomoci a jsou více zodpovědní a ohleduplní. Včera jsem v odpoledních hodinách potkal ve městě většinu lidí s rouškami nebo šálou či šátkem. Vše je lepší než nic. Chraňte sebe i ostatní," vyzývá primátor města Mostu Jan Paparega.

K podobnému kroku už přistoupili i v Chomutově a Jirkově.

K dnešnímu ránu je v Česku 464 pozitivních pacientů, to je v porovnání se včerejšími ranními daty o 81 potvrzených více. Testuje se pořád víc a víc lidí. Dnes už je zapojeno 36 laboratoří. "Celkem jsme za včerejšek vyšetřili 1362 osob, celkem 7664," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru