Litvínovsko má první potvrzený případ nákazy koronavirem, nemoc je už i na Chomutovsku
Odběrové místo. Foto: e-deniky.cz
Most

Litvínov, Most - Na Litvínovsku je první potvrzený případ nákazy koronavirem. Město Most o tom právě teď informovala Krajská hygienická stanice Ústí nad Labem.

Informaci v pátek dopoledne rozeslalo město Most lidem prostřednictvím aplikace Mobilní rozhlas. "Pozitivní výsledek si dnes ráno vyslechl první člověk žijící v Litvínově. Od pondělí, kdy se u něj vyskytly příznaky, a byl testován, je s celou rodinou v karanténě. Průběh nemoci je u něj mírný. Zbytek rodiny bude též testován na přítomnost koronaviru. Tento člověk se nakazil v zahraničí při svém pracovním pobytu," potvrdilo město Litvínov.

Okresy Chomutov, Most, Teplice a Louny zůstávaly do této doby bez potvrzených případů nákazy. S rostoucím počtem testovaných osob se dalo předpokládat, že se pozitivně testovaní pacienti objeví. U mostecké nemocnice už vzniklo odběrové místo. Zdravotníci tam vyšetřují pouze nemocné odeslané do odběrového místa Krajskou hygienickou stanicí Ústeckého kraje.

Od čtvrtečního večera je také již druhý potvrzený případ nákazy nemocí COVID-19 na Chomutovsku. První nakažený muž napsal o průběhu nemoci na svůj Facebook detailní příběh (psali jsme zde). 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru