Česko odložilo roušky! V Centralu vás o ně ale dál žádají
Zakrytí dýchacích cest už není v obchodních centrech povinné. I když je to na dveřích napsané. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Česko dnes, až na výjimky, odložilo roušky. Dosud byly nutné třeba při nakupování ve vnitřních prostorách či v MHD. Na většině míst je od července už nepotřebujete.

Přinášíme krátké shrnutí výjimek: „Nadále je všichni nasadíme ve zdravotnických a sociálních zařízeních. Pro Prahu platí povinnost roušek v metru a na vnitřních hromadných akcích nad 100 osob,“ rekapituluje ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.
Bez roušky už tak například můžete i do obchodních center. V mosteckém Centralu ale i v pondělí dopoledne byla na vchodech nalepena výzva k jejich nasazení. Lidé se ale drželi rozvolnění opatření. S rouškou procházel centrem jen zhruba každý dvacátý člověk, vesměs lidé staršího věku.

Někde roušky nezmizely

Pro lokální ohniska v Moravskoslezském kraji, kam patří Karviná, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Jablunkov, Bohumín, Havířov, Orlová, Český Těšín, Třinec a všechny obce, pro které vykonávají rozšířenou působnost – platí roušky ve všech vnitřních prostorech a ve veřejné dopravě. V Moravskoslezském kraji nasadí lidé roušku taktéž na vnitřních hromadných akcích nad 100 osob. Roušky na severu Moravy platí i pro osoby, které vykonávají epidemiologicky závažné činnosti a jsou méně než 1,5m od klienta, jako např. kadeřníci.

Jak je to s otevírací dobou restaurací, barů a diskoték? Ode dneška mohou fungovat bez omezení. Ale v lokálních ohniscích v Moravskoslezském kraji zůstávají nadále zavřené v čase 23-8h.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru