Poslední prázdninová akce policie na mosteckých silnicích: Každý druhý kontrolovaný spáchal přestupek
Ilustrační foto
Most

Mostecko - O víkendu proběhla na Mostecku republiková dopravní akce, 17 motoristů spáchalo dopravní přestupek.

Po dva dny o víkendu sledovaly silniční provoz v okrese Most hlídky dopravní policie v rámci republikové dopravní akce. Policie v souvislosti s koncem letních prázdnin zjišťovala, zda řidiči motorových vozidel dodržují pravidla silničního provozu, nepřekračují povolenou rychlost, neporušují zákaz telefonování za jízdy a zda jsou osoby ve vozech řádně připoutané.

Během dvoudenní akce muži zákona zkontrolovali 29 motorových vozidel a odhalili 17 dopravních přestupků. Kontroly probíhaly na místních komunikacích i na silnicích I. třídy. Policisté se zaměřili též na technický stav vozidel.

Za 16 přestupků řidiči vyinkasovali pokuty ve výši 9 200 korun. Jeden přestupek bude postoupen do správního řízení. Deset řidičů šláplo na plyn razantněji, než povoluje zákon a policisté je pokutovali celkovou částkou 7 900 korun. Jedna osoba nebyla ve voze připoutaná, jeden řidič neměl řidičský průkaz a další motorista nepředložil hlídce doklad o pojištění odpovědnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru