Školní dohledová služba a asistenti prevence kriminality budou opět dohlížet na bezpečnost dětí u škol
Školní dohledová služba. Foto: archiv / MP Most
Most

Most - Dotace na čtrnáct pracovních míst pro školní dohledovou službu se podařilo městské policii získat i na další školní rok (2020/2021). Dopravní policisté Policie ČR proškolili pracovníky školní dohledové služby a asistenty prevence kriminality městské policie a všichni získali osvědčení, díky kterému jsou oprávněni zastavovat vozidla na přechodech.

"Tuto službu městské policie vítají samozřejmě hlavně rodiče. V jiných městech dohlížejí v prvních dnech školního roku na přechodech strážníci a policisté, ale jejich počet je omezený. My máme v současné době dvacet osm pracovnic a pracovníků, kteří jsou oprávněni k zastavování vozidel podle Zákona č. 361/200 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Na nejfrekventovanějších přechodech u škol jsou po celý školní rok,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel městské policie Most.

Zajištění bezpečného přechodu dětí přes komunikaci v blízkosti škol není jediná činnost školní dohledové služby a asistentů prevence kriminality u škol.

„Naši pracovníci také dohlížejí na bezpečnost dětí u škol, dětských hřišť a sportovišť z hlediska výskytu problémových osob nebo nevhodného chování. Dokážou dětem také poradit nebo pomoci,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Pracovníky školní dohledové služby městské policie potkají děti na přechodech hned první školní den 1. září a jejich činnost bude ukončena s posledním školním dnem v červnu 2020.

Čtrnáct pracovních míst pro školní dohledovou službu – asistenty prevence kriminality je spolufinancováno Úřadem práce České republiky ze státního rozpočtu České republiky a Evropskou unií.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru