Slovo náměstkyně primátora Markéty Staré: Hurá do školy se spoustou novinek a vylepšení
Markéta Stará. Foto: Miroslav Morgenstern / město Most
Most

Začátek září je pro děti vždy lehce stresujícím obdobím, protože se po prázdninách vrací do školních lavic. Obvyklé zažité prázdninové režimy jsou ze dne na den pryč. Chodí se dříve spát, denní činnosti se ve většině liší od těch letních, a když k tomu připočítáme letošní dlouhou koronavirovou pauzu, tak se dětem bude vracet skutečně velmi ztěžka.

Je třeba mít pochopení a start školního roku zvolit možná o něco pozvolnější, než tomu bylo v minulých letech. Otázkou zůstává, jak se bude vyvíjet situace okolo Covid-19 na podzim a kolik omezení budou muset studenti a žáci dodržovat.

Jistotou však zůstává, že po několika investičních akcích na školách, které zřizuje město Most, dostanou děti větší komfort a kvalitnější možnosti pro výuku. Rekonstrukce proběhla na 4. ZŠ, mimo jiné v podobě kvalitní konektivity s internetem, bezbariérových úprav a dalších vymožeností. Žáci 7. ZŠ si v září a dalších měsících vyzkouší nové, moderní multifunkční učebny. Na 11. a 18. ZŠ také proběhly drobné rekonstrukce. Velkých a očekávaných změn se po dlouhých letech dočkají také na 15. ZŠ, kde se investice šplhá k 45 milionům korun. Novinek tedy mají školská zařízení mnoho a dle slov ředitelů jsou pedagogové připraveni novinky hojně využívat a zlepšit tak výuku dětí v budoucích letech.

Ráda bych za celé město Most popřála mnoho úspěchů v novém školním roce a přeji si, aby žáci i učitelé zvládli možná nařízení vlády a ta aby byla co nejefektivnější a nejrozumnější.

  • Markéta Stará, náměstkyně primátora
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru