Zraněný chlapec v Centralu, zapomenutý PIN od cykloboxu i záhada v zahrádkách. Strážníci pomáhali lidem
Ilustrační foto: MP Most
Most

Mostecko - K běžné činnosti strážníků mostecké městské policie patří také pomoc občanům. Přinášíme několik případů z předešlých dní, kdy přispěli k vyřešení často nepříjemných situací.

Po jedné hodině ranní oznámil řidič taxislužby, že má ve vozidle asi 90letého muže, který neví, kde bydlí. Strážníci na místě zjistili seniora, kterého již z minulosti znali, a o kterém věděli, kde bydlí a doprovodili ho domů.

Třiasedmdesátiletému muži strážníci pomohli, když se ztratil v ul. U stadionu. Díky občanskému průkazu strážníci zjistili, kde bydlí a doprovodili ho do místa bydliště.

Na linku 156 oznámila obsluha čerpací stanice, že se zde nachází muž, který pravděpodobně obtěžuje zákazníky. K události byla vyslána motohlídka strážníků, kteří na místě zjistili muže, který uvedl, že nikoho neobtěžoval, jen prosil řidiče, aby ho odvezli na nádraží, protože má nemocné nohy a jeho známý ho vysadil na čerpací stanici a odjel. Vzhledem k tomu, že měl muž viditelně zdravotní problémy a šel by pěšky přes rušnou silnici a značnou dálku, strážníci ho po dohodě s operačním pracovníkem odvezli na nádraží.

O pomoc strážníky požádal také chlapec, který zapomněl PIN od cykloboxu na Matyldě, kam si uložil své kolo. Strážníci na místě cyklobox odemkli, a po podrobném popisu obsahu cykloboxu a ověření totožnosti, mu věci vydali.

První pomoc poskytli strážníci zraněnému chlapci, který upadl v OC Central a způsobil si krvácivé zranění hlavy. Strážníci mu ránu ošetřili obvazem, a protože si stěžoval na nevolnost, závratě a bolest hlavy, uložili ho stabilizované polohy a monitorovali jeho zdravotní stav do příjezdu záchranné služby.

Strážníci také pomáhali rozluštit noční záhadu, kdy po 22. hodině oznámila žena, že se v zahradní kolonii ozývají opakovaně zvláštní rány a střídavě se rozsvěcuje a zhasíná světlo. Strážníci na místě zjistili muže, který čistil prahy vozidla a svítil si čelovou baterkou. Po příjezdu strážníků činnost ukončil a omluvil se.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru