Už ho vypátrali! Muž obral spící cizince, kradl i v bytě a v autech, v jednom ho přistihl majitel
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Muž ve věku 46 let z Litvínova čelí obvinění z přečinů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Litvínovan kradl již v minulosti a nyní je v podmínce. Za tyto výše uvedené přečiny mu hrozí v případě uznání viny až pětiletý trest odnětí svobody. Podle policie měl krást v ubytovacím zařízení, vloupat se do přízemního bytu a dvou osobních vozidel. Poškozeným způsobil škodu za 110 000 korun. Případy majetkové kriminality objasnili policisté z obvodního oddělení Litvínov a kriminalisté mostecké policie.

V Litvínově měl obviněný v pozdně nočních hodinách vniknout za pomocí nože do ubytovacího zařízení, kde následně vstoupil do jednoho z pokojů, kde byli ubytovaní cizinci, kteří se bohužel neuzamkli a spali. Obviněný měl z pokoje odnést mobilní telefony, batoh, finanční hotovost v různých měnách, peněženku, platební karty a alkohol, vše v celkové hodnotě 83 tisíc korun, aniž by spící muže probudil. Cizinci krádež odhalili ještě v noci, to byl ale nezvaný host dávno pryč.

V jedné litvínovské ulici měl dopoledne otevřít násilím okno u přízemního bytu, vnikl dovnitř a z bytu si měl odnést telefon, kabelku, šperky, hodinky, autokameru a vzal si i sedm lahví alkoholu různých značek. Majiteli bytu kromě nepořádku zanechal škodu za 18 tisíc korun.

"Minulý měsíc měl obviněný v ulici Valdštejnská vniknout ve večerní době do zaparkované škodovky. Když seděl v zadní části vozu, do auta nasedl sám jeho majitel. Ještě než stačil odjet z místa, uslyšel v zadní části vozu podezřelý zvuk a spatřil za sebou na sedadle cizího muže. Řidič z auta vystoupil a neznámý do něj při útěku strčil. Ke zranění řidiče nedošlo. Lapka z vozidla ukradl vybavení autolékárničky," uvádí mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Ve stejnou dobu se měl vloupat na témže místě i do zaparkovaného vozidla značky Renault, které prohledal a z vozu měl odcizit různé listiny, nůž, sportovní tašku, album a další věci. Odcizené věci policie nezajistila. Některé obviněný údajně prodal.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru