Od středy 14. října uzavře Most všechny základní školy až na jednu
Otevřená bude pouze škola pro žáky vybraných profesí.
Most

Most - Vláda České republiky vydala včera večer nová opatření v souvislosti s nepříznivou epidemiologickou situací ohledně onemocnění covid-19. Od středy 14. října 2020 do 1. listopadu 2020 je zrušena výuka ve všech základních školách zřizovaných městem Most. Fungovat zde nebudou družiny, školní jídelny, kluby ani zájmové kroužky. Mateřských školek se toto opatření prozatím netýká.

„Přistupujeme nyní k takovým opatřením, abychom předcházeli rizikům v souvislosti s epidemií koronaviru. Mateřské školy zatím zůstávají v provozu. Situaci vyhodnocujeme každý den a zatím důvod k uzavření není. Už nyní tam probíhá přísný ranní filtr dětí a je omezen vstup rodičů do vnitřních prostor. V případě jakýchkoliv změn budeme včas informovat prostřednictvím našich informačních kanálů,“ informuje primátor města Mostu Jan Paparega.

Pro děti pracovníků složek integrovaného záchranného systému, zaměstnanců bezpečnostních sborů, obecní police, poskytovatelů zdravotních služeb a pracovníků přímé péče v sociálních službách otevře město Most od středy 14. října 2020 základní školu v ulici J. Arbesa (7. ZŠ).

Hlavním důvodem je, aby se jejich rodiče mohli věnovat své práci, která je pro nás všechny tolik potřebná. „Jsme připraveni okamžitě reagovat. Základní škola v ulici Jakuba Arbesa splňuje požadavek na dobrou dostupnost zdravotníkům. Škola bude v případě zájmu otevřena od 6 do 16 hodin pro děti ve věku od 6 do 10 let včetně zajištění stravování,“ říká náměstkyně primátora Markéta Stará. Ošetřovné pro rodiče, kteří budou doma s dětmi, zůstane na 60 procentech.

Více informací k ošetřovnému najdete zde https://www.mpsv.cz/web/cz/osetrovne.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru