Hyenismus: V Mostě škrtili seniora kvůli stovce. Policisté už oba lupiče dopadli
Ilustrační foto
Most

Most - Mostečtí kriminalisté objasnili loupež, která se měla stát začátkem října v časně ranních hodinách. Na sídlišti Zahradní v Mostě měli dva muži způsobem hraničícím s hyenismem okrást seniora, který tam seděl na lavičce.

Vyšetřovatel muže ve věku 44 a 33 let, oba z Mostu, obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Ti byli již v minulosti trestaní, a protože v páchání trestné činnosti pokračují, vyšetřovatel podal na obviněnou dvojici podnět k vazebnímu stíhání. Soud oba Mostečany poslal minulý týden do vazební věznice. Za loupež obviněným hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

"Důchodce krátce po šesté hodině seděl na autobusové zastávce na lavičce, když k němu přistoupili dva muži a začali jej oslovovat familiárně. Při tom ho měl jeden z nich osahávat a prohmatávat mu bundu, kdy mu měl objevit peněženku, kterou měl senior pověšenou na šňůrce kolem krku. Druhý muž stál za poškozeným a začal tahat za šňůrku směrem k sobě, přičemž poškozeného škrtil a seniora měl namáčknout na sloup u zastávky. Následně měl sáhnout do peněženky a odcizit z ní měl bankovku v hodnotě 100 korun a znovu za provázek zatáhl, až poškozený upadl na sloup a na lavičku," popisuje čin mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

Poté oba výtečníci z místa utekli. Kriminalisté na případu intenzivně pracovali a staršího z dvojice obviněných zadrželi po třech dnech od události, druhý z obviněných byl v pátrání a policie ho zadržela minulý týden.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru