Městská policie na Most dohlíží z dalších tří míst. Nové kamery monitorují tyto prostory
Foto: MP Most
Most

Most - Městská policie pokračuje v rozšiřování kamerového systému do problémových lokalit a na začátku listopadu umístila dva kamerové body na věžové domy v ul. K. J. Erbena, bl. 562 s 563 a jeden kamerový bod na budovu Czech Coal a. s. v ul. V Řezáče.

"Kamerový bod na budově Czech Coal nám umožní monitorovat lokalitu před bytovým domem K. H. Borovského, částečně přilehlý park a Rudolickou ulici. Kameru bude také možné využít k monitorování přednádražních prostor. Lokality nádraží a blok 518 nám vycházely v průzkumech pocitu bezpečí jako místa, kde mají občané nízký pocit bezpečí,“ uvedl ředitel městské policie Jaroslav Hrvol.

Kamerové body na blocích 562 a 563 v ul. K. J. Erbena budou monitorovat prostranství v okolí domů, parkoviště, kontejnerová stání a okolí komplexu Krym. Městská policie vybírá lokality, do kterých kamery umístí, na základě přestupkové mapy, ve spolupráci s Policií ČR, ale také ve spolupráci s občany prostřednictvím průzkumu pocitu bezpečí a pocitové mapy.

Velkou část nákladů pokryla dotace

Na financování nových kamer se městské policii podařilo získat dotaci z Programu prevence kriminality na místní úrovni 2020 Ministerstva vnitra. Celkové náklady projektu „Most – rozšíření MKDS do deprivovaných a sociálně vyloučených lokalit 2020“ činily 450 000 Kč, z toho 405 00 Kč dotace. Důležitou součástí projektu, vedoucí k vytvoření tzv. „bezpečných zón“ a využití kamerového systému jako prostředku situační prevence kriminality, je informace pro občany o skutečnosti, že je lokalita monitorována kamerovým systémem se záznamem a záznamy využívá policie. Informace jsou umístěny na cedulích při vstupu do lokality a u kontejnerových stání.

Díky městskému kamerovému dohledovému systému je možné monitorovat dění v lokalitě, odhalit pachatele a zajistit důkazní materiál pro Policii ČR nejčastěji v případě vandalismu, krádeží, poškození vozidel, výtržnictví, sprejerství, i různých násilných trestných činů, napadení apod. Kamerový systém také umožňuje najít a monitorovat pohyb podezřelých osob a zvyšuje pravděpodobnost jejich dopadení.

Na Most dohlíží pomocí 88 kamerových bodů

Operační středisko městské policie v Mostě prošlo v letošním roce kompletní rekonstrukcí a má novou zobrazovací stěnu z LCD panelů s kvalitnějším rozlišením a novými funkcemi. V listopadu byl také modernizován hardware a software pro městský kamerový systém Geutebrück, který nabízí pokročilejší řešení pro analýzu a správu obrazu. Městská policie má v současné době 88 kamerových bodů. Od roku 2014 jich přibylo 28, a to zejména v sociálně vyloučených lokalitách nebo v městských parcích.

Projekt Most – rozšíření MKDS do deprivovaných a sociálně vyloučených lokalit 2020 byl podpořen Ministerstvem vnitra z Programu prevence kriminality na místní úrovni 2020.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru