REKLAMA
V Mostě kdosi zneužil tísňovou linku. Muž v bezvědomí byl v pořádku v práci
Ilustrační foto
Most

Most - Zdravotníci ze záchranné služby požádali strážníky mostecké městské policie o výjezd do bytu, kde se měl nacházet muž v bezvědomí. To se nakonec uvedlo jako mylná informace, a to pravděpodobně záměrně.

"Strážníci spolupracují se záchrannou službou jako tzv. first respondeři. Protože se motohlídky strážníků pohybují nepřetržitě 24 hodin v ulicích města, mohou být na místě během několika minut, a do příjezdu záchranné služby poskytnout první pomoc za využití defibrilátoru. Na místo byla okamžitě vyslána nejbližší motohlídka strážníků," vysvětluje tisková mluvčí městských policistů Veronika Loucká.

Na místě pak strážníci zazvonili na uvedený byt a otevřela žena, která sdělila, že se musí jednat o omyl, protože její muž je v práci. Za přítomnosti strážníků se pak žena spojila se svým mužem, a ten potvrdil, že je v pořádku, a je v práci. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby na místo strážnici sdělili zjištěné skutečnosti zdravotníkům a místo opustili.

"V tomto případě se již jednalo o zneužití tísňové linky. Pro policii není problém identifikovat volajícího, který tísňovou linku zneužil. Osoba se tím může dopustit přestupku nebo dokonce trestného činu," upozorňuje Veronika Loucká.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru