REKLAMA
Mladý muž se u jezera Most vyhýbal vězení. Další se schovával v bytě
Jezero Most. Ilustrační foto
Most

Most - Prodloužit svůj pobyt na svobodě si chtěli 26letý Mostečan a 46letý muž z Prahy. To se jim dařilo do té doby, než oba potkali policisty hlídkové služby.

Ti na mladšího z dvojice narazili u mosteckého jezera měsíc po tom, co si převzal rozhodnutí soudu o nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Mladý muž údajně zavřený být nechtěl a podle kriminalistů se bezdůvodně a úmyslně vězení vyhýbal. Proto na něj Krajský soud v Hradci Králové vydal příkaz k dodání do výkonu trestu.

Staršího z dvojice dohledali policisté v jednom z mosteckých bytů na základě získaných poznatků. "I tento muž se bez vážného důvodu a zcela vědomě vyhýbal nástupu do vězení a nerespektoval nařízení pardubického okresního soudu. Pobyt na svobodě si prodloužil pouze o jeden týden. Oba byli policejními hlídkami převezeni do věznic, které byly uvedeny v rozsudcích soudů," uvedl mluvčí Policie ČR Václav Krieger.

Od mosteckého vyšetřovatele si také převzali sdělení obvinění ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení si můžou jejich pobyt prodloužit až o další dva roky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru