AKTUÁLNĚ OBRAZEM: V Mostě hořel dřevěný altán u pravoslavného kostela
Hasiči zasahují u požáru v areálu pravoslavného kostela v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Sedm hasičských jednotek vyjelo po jedenácté hodině k požáru v ulici U kostela v Mostě. Hořela stříška na věžičce altánu u pravoslavného kostela.

S ohněm neměly přivolané jednotky hasičů příliš práce. "Hasiči požár lokalizovali vodním proudem v 11:24," sdělil před tři čtvrtě na dvanáct mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan. V tu dobu ještě probíhaly dohašovací práce. Proč hořelo? Hasiči na místě například spekulovali o zapálení bleskem. Přesné příčiny budou ale předmětem vyšetřování.

Samotný dřevěný kostel oheň nezasáhl. Šlo již o druhý požár v areálu. Před lety tam oheň zničil objekt plánované dřevěné ubytovny.

Před devíti dny zničil oheň zcela dřevěný historický kostel v Třinci. Významná historická památka byla prakticky srovnána se zemí, hrubý předběžný odhad škody se pohybuje v řádech několika desítek milionů korun, historická škoda je ale nevyčíslitelná.

Foto

Video

https://www.youtube.com/watch?v=p_BnU83KY9w

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru