OBRAZEM: Otřesné podmínky! Tohle bylo na dvoře pohřební služby na Mostecku
Asi nejotřesnější záběr z pohřební služby v Lužicích.
Most

Most – Čtenáři velmi sledovaný případ, kdy došlo ke sporu mezi pohřebními službami, který ukončil až příjezd policistů, ukázal ještě jednu věc: V jakých podmínkách zřejmě pohřební služba v Lužicích u Mostu podniká!

Serveru e-mostecko se podařilo hovořit nezávisle na sobě s několik lidmi, bývalými zaměstnanci, kteří shodně hovořili o nevhodných podmínkách a celkově i přístupu pohřební služby. Její sídlo najdete v Lužicích. Podnikatelské aktivity má podle webu na Mostecku a Chomutovsku. Na zdi polorozpadlého statku, kde chybí brána i plot, visí informace, že zde najdete čtyři firmy – Traspol, Pontus, Mirabel a Genesis. Jde o podnikatele i společnosti s ručením omezeným.

Článek o neobvyklém sporu o vydání tělo zemřelého člověka najdete zde.

Našemu on-line zpravodajství se podařilo získat blíže nedatované také fotografie, které zachycují areál pohřební služby právě v Lužicích. A svědectví lidí, kteří je pořídili. Na dvoře se mají pálit pohřební věnce, pravděpodobně i části ošacení zemřelých lidí. V trávě je vidět obuv. Nejvíce zarážející jsou ale naskládané vany pod širým nebem. V jedné z nich jsou patrné zbytky červenohnědé tekutiny naředěné deštěm. Její původ není zřejmý, lze jen odhadovat, o co zde jde.

O místní situaci je informováno také Sdružení pohřebnictví. Podle něj patří lužická pohřební služba k problémovým. "Nemají kancelář. Oni to sjednávají s lidmi v kuchyni doma. Nemají sklady, nemají chladírny,“ uvedl v reportáži pro televizi Nova a pro server TN.cz předseda Ladislav Kopal.

Případem se bude pravděpodobně zabývat Krajská hygienická stanice se sídlem v Ústí nad Labem. „Podnět byl předán k prošetření na naše územní pracoviště v Mostě, oddělení hygieny obecné a komunální,“ potvrdili ze sekretariátu ředitelky krajské hygieny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru