REKLAMA
   Sobota i neděle bude teplomilná, zřejmě také bouřkám vzdorná
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pátek 11. května se nad Německo a Dánsko nasune střed celkem nevýrazné tlakové výše, jež později svou existenci inkorporuje do stávající a o poznání majestátnější oblasti vysokého tlaku úřadující nad severní a východní Evropou.

Přesto její jihovýchodní cíp škrtne o mostecký vzdušný prostor, pročež se páteční srážková aktivita jeví stoprocentně neaktivní. Úplně jasno nebude, ale totálně zataženo také ne. Jinak řečeno v zásadě to samé co ve dnech předchozích. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 21 °C, ráno v minimu kolem 9 až 12 °C.

V sobotu 12. května se obnoví instabilita tuzemského vzduchu, ale nikterak převratně. To konkrétně znamená šance na přeháňky a bouřky, spíše to druhé, avšak že by byly převratného rázu, to se rozhodně říci nedá. Z pohledu Mostecka budou rovny těm středečním a čtvrtečním, ve finále proto nemusí spadnout ani kapka. Prachbídné meteorologické klišé, to si možná říkáte. Není to tak úplně pravda, bouřky patří k nejhůře předvídatelným jevům, takže není možné předem znát jejich přesnou polohu. Tož k čemu je pak vlastně ta meteorologie? K zábavě, přesně tak. Ne, teď vážně. Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 až 24 °C, ráno v minimu kolem 9 až 12 °C.

Neděle 13. května vypadá vskutku pěkně, alespoň podle numerických modelů. Srážky žádné, obloha převážně modrá a k tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 23 až 26 °C, ráno v minimu kolem 11 až 14 °C.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru