REKLAMA
Taxík Maxík si senioři velice oblíbili
Markéta Stará.
Most

Most - Největším letošním dárkem pro mostecké seniory je Taxík Maxík. Určený je pro přepravu seniorů a zdravotně handicapovaných osob. „Jde o projekt Nadace Charty 77 a Českého lékárnického holdingu, který provozují lékárny Dr. Max. Proto se také vozidlo jmenuje Maxík. Město se do projektu, který má pětiletou platnost, zapojilo už na začátku letošního roku, první cestující se svezl hned na začátku ledna,“ vysvětlila náměstkyně mosteckého primátora Markéta Stará.

Taxík Maxík si mohou přivolat senioři starší 70 let a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P. Usnadní si tak cestu k lékaři či na úřady, ale i za kulturou nebo do knihovny. „Automobil nám darovala Nadace Charty 77, která nám na první roku provozu Taxíka Maxíka přispěla částkou sto padesáti tisíc korun na jeho provoz. Dalších sto tisíc korun jsme získali z Konta Bariéry, které jsme použili na nezbytné dovybavení vozidla pro vozíčkáře,“ doplnila Stará.

Vozidlo Taxík Maxík provozuje pro město Most společnost Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s. „Vsadili jsme na osvědčeného dopravce, který má už dlouholeté zkušenosti se zdravotnickou dopravou. Město Most každoročně přispěje na provoz Taxíku Maxíku zhruba sedmi sty tisíci korun,“ dodala Stará.

Senioři, kteří splňují podmínky, si mohou Taxík Maxík objednat vždy den dopředu. „Jedna jízda stojí 30 korun a může trvat maximálně půl hodiny. Pokud mají doprovod, tak ten zaplatí také 30 korun,“ řekla Stará. Podmínkou využití této služby je trvalé bydliště na území města Mostu a jeho částí – Čepirohy, Most, Rudolice, Souš, Starý Most a Velebudice.

K dnešnímu dni Taxík Maxík slouží seniorům i hendikepovaným již více než čtyři měsíce. Za tu dobu přepravil 1 055 klientů a urazil úctyhodných 5 378 kilometrů.

Senátorka Alena Dernerová a náměstkyně primátora Markéta Stará, jejichž zásluhou nyní Taxík Maxík slouží Mostečanům, zavítaly k Astře, kde si společně s ředitelem dopravního podniku Danielem Dunovským promluvily s jednou z klientek.

1105taxik

Senioři si službu chválí a je dobře, že na ně v Mostě myslíme. Alespoň to zaznívá z úst těch, kteří to potřebují. A to jsou právě naši nejstarší spoluobčané.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru