Září bude ve svém úvodu mrakůchtivé, pak dorazí letní počasí
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Léto končí, avšak, jak si za chvíli povíme, pouze z hlediska meteorologického kalendáře. Podle něho meteorologické léto trvá od 1. června do 31. srpna, o víkendu tím pádem odstartuje meteorologický podzim. Po praktické stránce nicméně bude situace poněkud jiná.

Pátek 31. srpna: Vliv tlakové níže, díky které se čtvrteční den obešel bez slunečních paprsků, pomine, neb se přesune dále k severu. Zároveň se ale nad Alpami začne formovat vlnící se fronta, která později rovněž zamíří k severu, jinak řečeno k Mostecku. Poslední den meteorologického léta 2018 sice odstartuje bezoblačnou oblohou, to jest jasnem až skoro jasnem, jak však bude stárnout, nejspíše začne bohatnou na oblacích, pravděpodobně vysokého patra. Nezdá se tedy, že by rozlučka s letošním létem hýřila sluncem. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 °C, ráno v minimu kolem 12 °C.

Sobota 1. září: Český vzdušný prostor si podmaní zmíněná vlnící se fronta. Ve skutečnosti bude Česko spolu s Rakouskem a Švýcarskem nejzamračenější zemí střední Evropy. Mostecka nevyjímaje. Takže počínaje ránem a konče večerem oblačno až zataženo, přičemž se srážkami se navzdory tomuto faktu rozlučte – v rané fázi noci slabý deštík nepřekvapí (spíše ani ň), zbylé pasáže soboty slzy ronit nebudou. Čili mraků dosyta, na rozdíl od dešťových kapek. Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 °C, ráno v minimu kolem 12 °C.

Neděle 2. září: V noci, ráno, dopoledne a zpočátku taktéž odpoledne zataženo s případným deštěm (šance, že zem bude alespoň pokropena, je 90 až 95 %), později bude od východu oblačnosti postupně ubývat. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 °C (nejtepleji bude, až oblaka začnou zdrhat), ráno v minimu kolem 15 °C.

Hola, hola, škola volá? Kdepak, hola, hola, léto volá!

Je to tak, s příchodem nového týdne dorazí i letní počasí. Například hned v pondělí nejvyšší odpolední teploty pobudou v okolí 27 °C a nejspíše bude i převážně slunečno. Ani v ranních hodinách nebude kdovíjak zima, již kolem 7. hodina to vypadá – v Mostě – na plus minus 17 °C. Pravděpodobnost, že se do pondělka předpověď nějak výrazně změní, je pramalá, tudíž se podle ní můžete obléknout, plánujete-li do školy vůbec jít.

Co další dny? Předběžný výhled denních maxim napoví:

  • 4. září: cca 27 °C
  • 5. září: cca 27 °C
  • 6. září: cca 27 °C
  • 7. září: cca 27 °C
  • 8. září: cca 27 °C

Ano, prozatím je v plánu nezvykle stabilní a dosti kvalitní babí léto...

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru