Lišnice dostane od sochaře novou Babu Jagu, dvojnice ukradené čarodějnice už se vyrábí
Karel Kaliba připravuje náhradu za ukradenou Babu Jagu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Lišnice - Neuvěřitelnou vlnu solidarity spustil přesně před týdnem příspěvek starosty obce Lišnice Petra Pillára. Upozornil, že tamní obyvatele někdo okradl o sochu čarodějnice.

Příspěvek na facebooku, ve kterém žádá o pomoc při pátrání po ukradeném díle, získal za sedm dní neuvěřitelných devět tisíc sdílení od lidí z celé republiky a stovky komentářů. Weby ze skupiny e-deniky.cz rovněž zveřejnily fotografii zcizené pohádkové postavy (píšeme zde). Zatím bez výsledku. Pokud si někdo chtěl velmi těžkou betonovou sochu, která je odlitkem, vystavit na zahrádce, po masivním sdílení lidí si to nejspíš už nedovolí.

Lišnice ale o podobiznu Baby Jagy k radosti místních dětí nepřijde. "Začal jsem již vyrábět pro obec náhradu," potvrzuje sochař a štukatér Karel Kaliba, který žije s rodinou ve spádové osadě Koporeč. I tuto Jagu dostane obec zdarma. Lišnici, Koporeč a Nemilkov už řadu let zásobuje bez zištných důvodů betonovými kopiemi svých soch.

Karel Kaliba je také autorem velké řady postav v pohádkovém lese v Hrobčicích. Tam aktuálně pracuje na nejnovějším díle, které bude ale tak velké, že nebude mít šanci jej odvézt ani náklaďák. Na díla sochaře a uměleckého štukatéra z Mostecka se můžete podívat zde.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru