Důkladnější kontroly podvodníků, slučování dávek. Je nejvyšší čas to řešit, řekla ministryně práce a sociálních věcí při návštěvě janovského sídliště
Ministryni přivítal v Litvínově Martin Klika. Foto: Ústecký kraj a e-deniky.cz
Most

Litvínov - Nově jmenovaná ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, která byla dosazena do funkce teprve před několika týdny, uskutečnila svou první pracovní cestu do Ústeckého kraje. Po celý den ji provázel 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika.

V nabitém programu se sešla také s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem, se kterým diskutovala o problematice sociálního vyloučení v kontextu bydlení, zaměstnanosti a bezpečnosti v regionu. „Diskutovali jsme o změnách v systému sociálních dávek. Bez podpory vlády si sama města se sociálně vyloučenými lokalitami zkrátka neporadí,“ uvedl Martin Klika.

„Ústecký kraj je dlouhodobě postižen strukturální nezaměstnaností a potýká se s mnoha sociálně vyloučenými lokalitami, proto moje první návštěva směřovala právě do tohoto regionu. Řešení těchto problémů je jednou z mých hlavních priorit. S představiteli kraje jsme se shodli, že je opravdu nejvyšší čas, abychom tuto problematiku začali systémově řešit. Pomoci by mohlo stanovení limitu doplatku na bydlení ve výši v místě obvyklé a slučování dávek. Důležité je také posílit struktury Úřadu práce, aby mohly být zintenzivněny kontroly zneužívání dávek,“ konstatovala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová po návštěvě sídliště v Janově, jedné z vyloučených lokalit.

Poté společně navštívili janovské sídliště v Litvínově, odkud se přesunuli k památníku důlního neštěstí Pluto II, aby vzdali čest památce 65 horníkům, kteří přišli před 37 lety v Louce u Litvínova o život při výbuchu uhelného prachu a následném požáru. Jednalo se o jednu z největších hornických tragédií ve 20. století na severu Čech.

Den v regionu zakončila ministryně v janovské instituci Domovy pro seniory a Domovy se zvláštním režimem, kde poté proběhla diskuse o problematice sociální péče v regionu, přítomna byla i Petra Lafková, vedoucí Odboru sociálních věcí Ústeckého kraje.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru