OBRAZEM: Toto je úplně nová silnice na Mostecku. Víme, kdy se tu projedete autem
Vznikající silnice Most - Mariánské Radčice. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Příští měsíc by měli stavaři dokončit novou silnici s cyklostezkou z Mostu do Mariánských Radčic. Ta vede okolo jezera Most, které vzniklo na místě zatopeného uhelného lomu.

U jezera Most nyní probíhají tři zásadní stavby. V říjnu by měla být ukončena výstavba silnice vedoucí podél jezera. Provoz na ní by proto měl být zahájen koncem letošního nebo začátkem příštího roku. Uvedlo to město Most v Mosteckých listech.

V jižní části jezera se v této době buduje kompletní dopravní infrastruktura a inženýrské sítě, tedy komunikace, chodníky, parkoviště, vodovod, dešťová i splašková kanalizace, plynovod, přívod elektřiny, telefonní a datové kabely.

Vzniká také pobřežní oddychová zóna. Jezero by mělo být lidem zpřístupněno v létě příštího roku. „Vše tam probíhá, jak má,“ potvrdil v pondělí primátor Mostu Jan Paparega.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru