Mostečan (33 let) přepadl dvě ženy, jedné hrozil pobodáním
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže 33letého muže z Mostu. Ten má mít na svědomí dle kriminalistů, kteří případy objasnili, přepadení a okradení dvou žen.

"K první loupeži došlo začátkem srpna, když na polní cestě v Mostě chytil za ruku starší ženu a s kapesním nožem v ruce měl po ní požadovat cigaretu a peníze. Žena mu z obavy o své zdraví dala cigarety. Muž chtěl i peníze a ženě vyhrožoval pobodáním, pokud je nedostane," uvádí k případu Ludmila Světláková, mluvčí mostecké policie. Z peněženky ženě odcizil 90 korun. Pak ji nechal jít, ale za chvíli ji doběhl a opět s nožem v ruce, kterým před ní šermoval, požadoval mobil. "Následně jí vytrhl z ruky tašku, ze které vypadl mobil a z něj obviněný vzal peníze. Způsobil škodu za 720 korun," dodala mluvčí.

O pět dnů později na kopci Šibeník časně ráno přišel k mladé ženě, která telefonovala, a snažil se jí mobil vytrhnout z ruky. I když se žena snažila mobil udržet, nakonec se ho zmocnil. "Poté se s ženou přetahoval o kabelku, se kterou utekl. Okradená ho pronásledovala. Obviněný na útěku z kabelky vyndal peněženku, ze které si vzal platební kartu a peníze. Kabelku odhodil," přibližuje druhý případ Ludmila Světláková.

Celkem muž způsobil škodu ve výši 8 300 korun. Ke zranění žen nedošlo. Soud v Mostě poslal na podnět policie Mostečana do vazby.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru