„V roce 2017 jsme se rozhodli vybudovat vlastní hokejovou líheň a máme být na co pyšní. Mosteckým Lvům se letos podařilo postoupit z krajského přeboru do II. ligy ČR a hrají zápasy a turnaje po celé republice i v zahraničí.“

Za poslední čtyři roky má město Most dost důvodů chlubit se tím, co se podařilo. Jedním z nich je založení Mosteckého hokejového klubu Mostečtí Lvi. Zápasů, které Mostečtí Lvi odehráli ve své první sezóně a ve kterých doslova deklasovali své soupeře, byla většina.

„Město bylo dlouhodobě nespokojeno s nejasným hospodařením soukromého hokejového klubu s dotacemi. V první fázi, v roce 2015, tedy oddělilo mládež (Sport Most), která má mnohem více příležitostí čerpat i jiné než městské dotace, od dospělých hokejistů. V další fázi, v září 2017 se město odhodlalo k razantnímu a možná i překvapivému kroku - založilo vlastní Mostecký hokejový klub MOSTEČTÍ LVI, který se rozhodlo transparentně financovat. Mimo jiné i kvůli financím nastoupil A-tým v první sezóně 2017/2018 do krajské ligy. Společné registrační číslo obou celků umožňuje jednodušší přestupy a hostování juniorů v A-týmu. Město Most má tedy dva finančně oddělené celky, které však úzce spolupracují a vystupují pod jedním jménem,“ vysvětluje jeden z jednatelů společnosti Mostecký hokejový klub Vladimír Kubík, kandidát hnutí ProMost do komunálních voleb.

Ačkoliv od založení Mosteckého hokejového klubu uplynul teprve rok, na své konto si připsal řadu úspěchů. „V sezóně 2017/18 jsme vyhráli naši skupinu krajské ligy a postoupili jsme do 2. ligy, což je třetí nejvyšší soutěž v republice. Opětovně máme radost že se do této soutěže vrací odchovanci mosteckého hokeje a jdou příkladem k vzrůstající kvalitě mládežnického hokeje, která je soustředěna do Sport Most – spolek,“ říká předseda statutárního výboru Sport Most z.s. Lukáš Bednařík, kandidát hnutí ProMost do komunálních voleb. Podle jeho slov je velmi důležité i to, že po tehdejších tahanicích panuje v klubu klid a pohoda. Na prvním místě jsou sportovní výsledky a radost z nich. „Na zimním stadionu je klidná atmosféra pro všechny sportovce a zájemce o tento sport,“ dodává Lukáš Bednařík. Cíl je podle něj jasný: „Udržet se ve středu tabulky a zahrát si play off o postup do první národní ligy.“


ZAJÍMAVOSTI O MOSTECKÉM HOKEJI

  • Mostecký hokejový klub je zapojený do projektu Českého svazu ledního hokeje - Pojď hrát hokej.
  • Každý rok, v lednu a v září, pořádá klub nábory dětí, přičemž každý rok se přihlásí 30 - 40 nových dětí.
  • Od letošní sezony klub postoupil do nejvyšších hokejových soutěží v zemi od přípravek do 8 třídy
  • Klub převzal pod Sport Most oddíl krasobruslení, který se nadále rozrůstá a má na zimním stadiónu výborné podmínky a dosahuje výborných výsledků
  • Hokejový klub spolupracuje kluby se školami a školkami – pořádá bruslení dětí na zimním stadiónu pod vedením hokejových trenérů
  • každý rok přechází nejtalentovanější děti mezi 12 - 14 lety do Litvínova, se kterým mostecký klub spolupracuje. Někdy i do jiných extraligových klubů, které mají v dorostu a juniorech nejvyšší soutěž v ČR.
  • Klub angažuje kondičního trenéra, se kterým minimálně jednou v týdnu každá kategorie absolvuje trénink.

Založení Mosteckého hokejového klubu bylo pro mostecký hokej jedinou šancí. V předchozích letech se HC Most netěšil příliš dobré pověsti. Hokejovou soutěž mosteckých dospělých hráčů provázely ostré hádky propírané dokonce na veřejnosti. Mostecký seniorský hokej se potýkal s velkými problémy. V sezóně 2016/17 navíc sestoupil do druhé ligy, ačkoliv jeho činovníci ubezpečovali, že zůstane v první lize. Město už nechtělo do soukromého klubu, který neměl výsledky, dávat další peníze a spolupráci s ním úplně ukončilo (od roku 2014 do roku 2017 poslalo město Most na činnost HC Most tři milióny korun). To všechno byl důvod, proč si město založilo svůj vlastní klub, na který má návaznost mládežnický hokej. „Do Mosteckého hokejového klubu se bez velkého náboru přihlásili bývalí odchovanci mosteckého hokeje, kterým bylo umožněno si i na sklonku své hokejové kariéry zahrát dospělý hokej,“ vzpomíná Vladimír Kubík.

Vedle sportovních vztahů a sportovních výsledků se během uplynulých čtyř let významně zlepšilo i zázemí a zabezpečení mládežnických hokejistů: „Angažovali jsme více kvalifikovanějších trenérů, vybudovali jsme nové místnosti pro trénink koordinace, obratnosti, rychlosti a síly, nakoupili jsme nové náčiní do rozcvičovny - žebřiny, žíněnky, bossu, míče, plné balony, tyče, švihadla, překážky, bradla, činky a vybudovali jsme nové místnosti pro trénink střelby,“ vypočítává Lukáš Bednařík to, co se za poslední roky pro hokej podařilo vybudovat a zajistit. Vybudovala se také klubovna pro pořádání seminářů, schůzek s rodiči, koutek pro děti, nakoupil se nábytek, projekce a hry pro děti. Vyrostly také dva nové sklady - jeden na hokejovou výstroj pro děti, jeden na pomůcky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru