Co všechno se krade? Víko od záchodu, saláty a hitem je zřejmě nářadí
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko – Zloději mají někdy podivné choutky. V minulých dnech policisté na Mostecku začali vyšetřovat počínání pachatelů, kteří dostali zálusk třeba na záchodový kryt, potraviny doslova za pár korun a také několik případů odcizeného nářadí.

Policie v Mostě šetřila krádež v jednom mosteckém supermarketu. Tam zamířil 20letý mu z obce na Mostecku. Ještě mezi regály si v oddělení sanitárního zboží měl pod bundu ukrýt víko od nádržky toalety v hodnotě 1 299 korun. Lup však odhalili pracovníci ostrahy a podezřelého muže při odchodu z prodejny zadrželi. Policisté mu následně sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Za to mu s ohledem na jeho minulé odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Lup byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje nepoškozený.

Trojice nakupovala za pět prstů

Na policejním oddělení v Mostě skončili tři nakupující, kteří za nákupy nezaplatili. Muž ve věku 27 let z Mostu si minulý týden v jednom mosteckém supermarketu dal do batohu různé saláty, za které u pokladen nezaplatil. Spolu s ním nakupovala i 40letá žena z Mostu. Ta si drogistické zboží v hodnotě 1500 korun ještě v prodejně uložila do kabely. Platit nehodlala. Třetím zadrženým byl druh ženy. Ten je šetřen pro přestupek proti majetku. I on měl v tašce nákup, který pronesl pokladnou bez zaplacení. Policisté 27letému muži a 40leté ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Oba byli za krádež již odsouzeni.

Bývalému zaměstnavateli odcizil nářadí

Záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže si od litvínovských policistů odnesl 32letý muž z Litvínova. Ten měl za použití klíče, který měl z doby, kdy ve firmě pracoval, vniknout v objektu do skladu a odtud odcizit různé elektrické nářadí. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 13 000 korun. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

Lapka odnesl ze zahrádky nářadí

Nezvaného hosta na své zahrádce zaznamenal její majitel. Neznámý poberta vnikl přes pletivo na soukromý pozemek v zahradní kolonii v Mostě, poté se dostal i do zamčeného zahradního domku a v něm odcizil různé elektrické nářadí a náčiní. Poškozený vyčíslil způsobenou škodu na částku 10 000 korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté.

Nákup skončil v kapsách mladíků

Dva muži ve věku 19 a 22 let, oba z Mostecka, čelí obvinění z přečinu krádeže. Dvojice měla v jednom mosteckém supermarketu odcizit v oddělení s nářadím štípací kleště, které ukryla do kapsy a při odchodu si měla z mrazicího boxu vzít čokoládu, kterou též nezaplatila. Ostraha prodejny zadržela jednoho z nich. Policisté pak šetřením zjistili, kdo je komplicem zadrženého. Oba výtečníci již v minulosti kradli a byli za to odsouzeni.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru