Blíží se první víkend s volným pohybem! Jaké budeme mít počasí?
Východ Slunce nad kopci Českého středohoří. Foto: Rastislav Michalko
Most

Mostecko - Po čtyřech dnech doslova bez jediného mráčku se obloha opět odmodří. Neznamená to však, že slunce vystřídají dešťové kapky. Ty se k nám stále nechystají a ani s tím úbytkem slunce to tak hrozné nebude.

Letošní duben je na srážky poněkud chudý. Pravdou je, že i na Saharské poušti spadlo větší množství vody než v severozápadních Čechách. Ve Štětí od středy 1. dubna na metr čtvereční napršely 4 litry, v Litoměřicích 5 litrů, v Meziboří 6 litrů, v Lounech, stejně jako v Roudnici nad Labem, 7 litrů, v Mostě 9 litrů, v Chomutově 10 litrů, v Jirkově 12 litrů a tak dále. Naopak třeba do saharského města Timimoun, ležícího v centrálním Alžírsku, kde žije přes 30 000 lidí, uplynulé tři týdny přinesly bezmála 30 litrů dešťové vody. Stačila k tomu jediná bouřka, která se přes Timimoun přehnala v neděli 19. dubna a ze které za pár hodin spadlo 26 mm srážek, tedy 26 litrů vody na metr čtvereční. O den později bouřilo na severu Tuniska a ojediněle spadlo až přes 40 mm srážek.

Pojďme k předpovědi.

PÁTEK 24. DUBNA

V odpoledních hodinách začne přibýva oblačnost z nižších pater. Páteční srážkové úhrny navzdory tomu budou nulové. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 22 °C.

SOBOTA 25. DUBNA

Zpočátku, resp. mezi půlnocí až cca čtvrtou, pátou hodinou lze očekávat jasnou oblohu, poté se zatáhne na oblačno až zataženo, aby se po západu slunce, možná už před ním, zase vyjasnilo. V Krušných horách by se teoreticky mohla objevit slabá, opravdu slabá přeháňka, jinak zas a znovu nic. Nejvyšší odpolední teploty zamíří k hodnotám okolo 12 až 16 °C, ráno nabídne minima kolem 6 až 2 °C.

NEDĚLE 26. DUBNA

Taková repríza soboty, dalo by se říci. Až do plus minus desíti, jedenácti hodin vymetená obloha, posléze rychlé přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo a k večeru, večer postupně návrat k jasnu. Pravděpodobnost srážek prakticky nulová. Nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C, ráno v minimu kolem 5 až 1 °C.

PONDĚLÍ 27. DUBNA

Nový, prvním májem zkrácený pracovní týden se nejspíše ponese v duchu víkendu. V první půli dne to vypadá na jasno až skoro jasno, v té druhé na polojasno až oblačno, k večeru a večer až zataženo. I tentokrát se žádnými srážkami. Nejvyšší odpolední teploty nejspíše zlehka pokoří hranici 20 °C, ranní minima zřejmě kolem 5 až 1 °C.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru