Městská část Vtelno. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most – Jen drobné změny chystá město Most u plateb daně z nemovitosti. Zastupitelé se rozhodli reagovat na změny v zákoně novou vyhláškou. Zaplatí více majitelé rekreačních objektů či garáží a o výjimku přijdou obyvatelé příměstských částí.

Daň z nemovitosti patří k zásadním příjmům města. V letošním roce se odhaduje, že dosáhne 112,6 milionu Kč. Nicméně o značnou část těchto peněz městské pokladny přijdou – od roku 2025 mohou obce ovlivňovat výnos daně pouze zavedením takzvaného místního koeficientu. 

 Jelikož došlo zároveň ke snížení příjmů z rozpočtového učení daní, rozhodli zastupitelé o tom, že musí zvolit takový postup, aby nedošlo k výraznému snížení příjmů města, ale zároveň toto břemeno co nejméně dopadlo na občany. Zastupitelstvo proto schválilo novou obecně závaznou vyhlášku s platností od 1. ledna 2025, která ponechává základní místní koeficient na celém území města na aktuální úrovni ve výši 2. „Zároveň však dojde k zavedení nového místního koeficientu pro rekreační budovy a garáže ve výši 3,“ uvedla mluvčí města Klára Vydrová.

V důsledku změny zákona, která se týká koeficientu podle počtu obyvatel, přijdou některé části města o výjimku a budou mít stejný základní koeficient jako převážná většina města. Tato výjimka se dosud týkala místních částí nebo ulic Na Novém světě, Souš, Na Ovčíně, Podlesí, části ulice Pod Širokým vrchem, Vtelno, Rudolice, Keřový vrch, Čepirohy, Čepirohy – západ, průmyslové obvody Bylany a Skyřická.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru