Krvácející žena, rozrušená cestující i chřadnoucí muž. Asistentky prevence kriminality řešily případy, když šlo o zdraví Litvínovanů
Ilustrační foto: ZZS ÚK
Litvínov

Litvínov - V prvním měsíci letošního roku řešily asistentky prevence kriminality litvínovské městské policie hned několik případů, kdy šlo o zdraví obyvatel města.

Začátkem ledna si preventistky (APK) v Janově všimly skupiny dětí, které se velmi zajímaly o ženu ležící na zemi. Asistentky zjistily, že se jedná o starší ženu se zraněním na hlavě. Žena krvácela a neměla sílu se sama zvednout. K ležící ženě přivolaly záchranáře a před příjezdem rychlé záchranné služby poskytly ženě první pomoc.

Další případ se odehrál v autobusu městské hromadné dopravy. Asistentka prevence kriminality si všimla autobusu, který stál nezvykle dlouho v zastávce. Na místě zjistila od řidiče, že je ve voze žena, která má zřejmě psychické problémy. Byla rozrušená, prosila o pomoc cestující. Asistentka ženu poznala, a protože k ní měla žena důvěru, přiměla ji z autobusu vystoupit. Ženu se jí podařilo uklidnit. Protože se ale žena obávala rodinných příslušníků a asistentka věděla, že má dlouhodobé psychické problémy a léčí se na psychiatrii, přivolala k dalšímu řešení Policii ČR a následně i rychlou záchrannou službu.

U dalšího seniora tentokrát v Litvínově APK zaznamenala výraznou změnu zdravotního stavu. S mužem se asistentka při výkonu své práce často potkávala, vždy byl veselý a působil zdravě. V poslední době se ale zásadně stav změnil. Muž je slabý, duchem nepřítomný, často mluví o tom, že chce zemřít. Na stav osamělého seniora upozornila asistentka odbor sociálních věcí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru