Zahraniční delegace si prohlédla Věznici Bělušice, hosté se prošli i po této krásné zahradě
Okrasná zahrada. Foto: VS ČR
Most

Bělušice - V minulých dnech do Věznice Bělušice zavítala zahraniční delegace z Mezinárodní asociace evropských probačních služeb (CEP-Confederation of Eurupean Probation) vedená ředitelem CEP Gerry McNallym a tajemníkem CEP Willem van der Bruggem z Holandska a Irska.

Návštěvu přivítal ředitel věznice plk. Mgr. Mišák, který spolu s  1.ZŘV plk. Mgr. Kroupou seznámili účastněné s profilací věznice, s pracovním zařazením odsouzených jak v rámci věznice, tak u cizích subjektů , charitativními akcemi věznice a dlouhodobou spoluprací s PMS v Mostě.

Zástupci zahraniční i české probační a mediační služby si dále prohlédli prostory věznice, kde měli možnost shlédnout oddíly odsouzených, prostory pro aktivity programu zacházení, soudní místnost, církevní místnost, počítačovou učebnu.

Na závěr setkání se hosté přesunuli na okrasnou zahradu věznic, kde byli seznámeni s využitím této části věznice. Ta slouží nejen pro návštěvy odsouzených, ale i pro speciálně výchovné aktivity, projekt včelařství (které v současné době má již 10 úlů), tak i přednášky pro školy v rámci protidrogové politiky a v neposlední řádě i pro zaměstnance věznice. (DVra)

0606vscr2

Hosté na okrasné zahradě. Foto: VS ČR

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru