Více než čtvrtina bytů v Chanově je neobyvatelných. Novému bydlení se místní i tak brání
Jeden z bytů v Chanově. Tady se už nebydlí. Foto: archiv e-mostecko.cz
Most

Most - Jak je na tom sídliště Chanov? Z informace o jeho stavu, kterou dostali na stůl mostečtí radní, vyplývá, že více než čtvrtina bytů je tam zcela neobyvatelných.

Informací se zabývali radní města Mostu. Zjistili, že k 30. červnu zde bylo 182 obydlených bytů.

Na nechvalně proslulém sídlišti se nachází dohromady 253 bytových jednotek, z toho je obyvatelných jen 184, tedy 72 procent tamního bytového fondu. Na byty, ve kterých se již nedá žít, se můžete podívat v naší fotoreportáži v tomto článku.

Byty patří městu. V roce 2011 byla dokončena privatizace bytového fondu města Mostu. privatizovány byly všechny nájemní byty a v současnosti město vlastní pouze byty právě v Chanově

Proti novému bydlení napsali lidé petici

Na zasedání Zastupitelstva města Mostu v červnu letošního roku byla předána petice občanů proti plánované výstavbě modulového bydlení na sídlišti Chanov, kterou podepsalo 112 obyvatel (jak vypadá takové modulové bydlení, se můžete podívat na našem webu zde).

Primátor dále petenty ujišťuje, že se město v rámci modulového bydlení bude snažit realizovat v rámci svých možností takovou variantu, která nikterak situaci v Chanově nezhorší. Rovněž bude i nadále hledat další cesty, jak do městských zakázek zapojit občany sídliště.

Budoucností Chanova se v minulých dnech přímo na místě zabývala také vládní zmocněnkyně pro lidská práva. O její návštěvě blíže informujeme v tomto článku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru