Asistenti prevence kriminality. Foto: MP Most
Most

Most - Městská policie Most vyhlašuje výběrové řízení na obsazení pracovních pozic asistentů a asistentek prevence kriminality.

Uchazeči o pozici asistenta, asistentky prevence kriminality se osobně dostaví do služebny asistentů prevence kriminality v pasáži U Lva v ulici Radniční (pod magistrátem) každý všední den od 12:30 - 13:00, nejpozději do 10. prosince 2019. O termínu konání následného výběrového řízení budou uchazeči informováni osobně nebo telefonicky. Nástup do zaměstnání je od 1. 1. 2020.

Asistenti prevence kriminality slouží ve dvou směnách, ranní a odpolední, ve dvoučlenných hlídkách. Jsou v ulicích od 7 do 22 hodin a soustředí se zejména na problémové lokality a centrum města. Jejich působení městská policie také operativně přizpůsobuje podnětům obyvatel nebo zjištěným problémům. Dohlížejí na bezpečnost v ulicích a veřejný pořádek a jsou prostředníky mezi občany a městskou policií, které předávají informace z terénu i od občanů. Nepůsobí tzv. represivně jako městská policie nebo policie ČR, ale hlavně preventivně.

"Nedávají pokuty, spíše upozorňují a postupně, po dobrém, učí občany dodržovat městské vyhlášky. Často také velmi dobře umí domluvou zamezit vyhrocení sporů v sociálně vyloučených lokalitách. Ukazuje se nejen u nás, ale i v rámci ČR, že asistenti jsou velmi účinným nerepresivním nástrojem, a umí usměrnit některé lidi lépe než tradiční postupy policie. Když se objeví vážnější problém, volají asistenti samozřejmě strážníky," vysvětluje ředitel městské policie Jaroslav Hrvol.

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Statutární město Most v rámci projektů: CZ.03.2.60/0.0/0.0/16_052/0007743 "BEZPEČNĚJŠÍ MOST: Asistenti prevence kriminality pro město Most" a CZ.03.2.60/0.0/0.0/16_048/0007262 „Asistence prevence kriminality pro sociálně vyloučené lokality ve městě Most“ spolufinancovaných z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR, vyhlašuje výběrové řízení na pozici:

Asistent / asistentka prevence kriminality

Asistent prevence kriminality bude zaměstnancem/kyní Statutárního města Mostu, zařazen/a do Městské policie Most.

Minimální požadavky pro uchazeče/ku o pozici APK

• uchazeč/ka musí být starší 18 let,
• minimálně ukončené základní vzdělání,
• fyzická zdatnost, zdravotní způsobilost (pěší výkon služby),
• svéprávnost, bezúhonnost, beztrestnost,
• trvalé bydliště v Mostě,
• dobré komunikační schopnosti,
• schopnost spolupráce v týmu,
• ochota pomáhat lidem.

Výhodou pro uchazeče/ku je

• znalost místních sociálně vyloučených lokalit a romské komunity,
• praxe v oblasti ochrany veřejného pořádku a bezpečnostních služeb.

Nabízíme

• odpovídající platové podmínky,
• podporující pracovní kolektiv,
• zaměstnanecké benefity:
- stravenky 80 Kč,
- 5 týdnů dovolené,
- výcvik sebeobrany.

Jedná se o dvousměnný provoz – ranní a odpolední směny. Asistenti prevence kriminality vykonávají pěší hlídkovou činnost v sociálně vyloučených lokalitách a centru města a úzce spolupracují se stážníky městské policie.

Uchazeči o pozici asistenta, asistentky prevence kriminality se osobně dostaví do služebny asistentů prevence kriminality v pasáži U Lva v ulici Radniční (pod magistrátem) každý všední den od 12:30 - 13:00, nejpozději do 10. 12. 2019. Zájemci mohou také kontaktovat přímo mentorky Nikolu Kulichovou a Martinu Zpěvákovou. O termínu konání výběrového řízení budou uchazeči informováni osobně nebo telefonicky. Pracovní smlouva bude uzavřena na dobu určitou s možností postupu do navazujících projektů nebo stabilního zaměstnání u městské policie v dalších letech na dobu neurčitou.


Projekt „BEZPEČNĚJŠÍ MOST: Asistenti prevence kriminality pro město Most “ je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Identifikace projektu: CZ.03.2.60/0.0/0.0/16_052/0007743

Projekt „Asistence prevence kriminality pro sociálně vyloučené lokality ve městě Most“ je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Identifikace projektu: CZ.03.2.60/0.0/0.0/16_048/0007262

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru