Mladík našel u lavičky peněženku s kartou. S tátou se pak nezachovali vůbec správně
Ilustrační foto
Most

Most - Policisté mosteckého obvodního oddělení Most Zahradní objasnili případ nepoctivého nálezce cizí peněženky a následných výběrů z bankomatů.

Mladík ve věku 19 let z Mostu měl na sídlišti Výsluní v Mostě najít u lavičky peněženku, ve které byla platební karta i s PIN a osobní doklad. Portmonku tam ztratila starší paní, která se vracela z nákupu a na lavičce odpočívala.

"Nález mladík nevrátil, donesl ho domů a následně ve stejný den šli s otcem k bankomatům, kdy měli za pomoci PIN vybrat ve dvou případech celkovou částku ve výši 10 tisíc korun. Štěstí pokoušeli ještě v šesti případech, kdy chtěli provést další výběry hotovostí v celkové výši 46 tisíc korun, což se jim naštěstí již nepodařilo a o kartu přišli," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Utržené peníze si rozdělili a použili pro svoji potřebu. Vyšetřovatel nyní obvinil z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 19letého mladíka a jeho 39letého otce. "Za toto jednání hrozí staršímu až dvouletý trest odnětí svobody, mladšímu pak s ohledem na loňský podmíněný trest o rok více," dodala tisková mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru