Městská knihovna Most zprovoznila knihobox. K čemu barevná bedna slouží?
Bibliobox u vchodu do knihovny. Foto: Městská knihovna Most
Most

Most - V Městské knihovně Most se čtenáři dočkali další novinky! Venkovní návratový box alias KNIHOBOX umožní čtenářům vrátit knihy kdykoliv bez nutnosti navštívit knihovnu – nejsou omezeni otevírací dobou knihovny, pro vrácení vypůjčených dokumentů si mohou vybrat kteroukoliv denní i noční hodinu.

„Zejména v dnešní pandemické době je výtečným pomocníkem, který umožňuje vracení knih bez přímého kontaktu čtenáře a knihovníka,“ říká ředitel knihovny Petr Petrik.

Do knihoboxu lze vracet vypůjčené dokumenty 24 hodin denně 7 dní v týdnu zcela jednoduše vhozením do schránky. Pro používání knihoboxu je ale vhodné, aby čtenáři respektovali, že:

1. využití knihoboxu je na vlastní zodpovědnost čtenáře
2. do knihoboxu není možné vhazovat čtenářské průkazy, CD (ani knihy s CD přílohou), gramodesky, společenské hry, knihy označené jako fotokopie a MVS
3. kniha bude vrácena až následující (otevírací) den

Box na vracení knih je služba, založená na oboustranné důvěře mezi knihovníky a čtenáři. Při vhození knihy do knihoboxu se nevydává žádné potvrzení, čtenářům se proto doporučuje, aby si zkontrolovali v on-line katalogu, zda výpůjčka byla ze čtenářského konta skutečně odečtena, příp. se s tímto dotazem obrátili na knihovnu e-mailem či telefonicky. Knihovna přitom garantuje, že dokumenty, vrácené prostřednictvím knihoboxu, budou ze čtenářského konta uživatele odečteny následující pracovní den.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru